Tamoxifen el. Femar?

 • Tamoxifen
 • Femar

  Tamoxifen

  Til top
  Jeg tror nok man havde fortalt mig at sprædning til lymfekirtler ville betyde antihormonbehandling bagefter. Det havde jeg det ikke særligt godt med. Jeg som havde svoret aldrig at tage hormoner og andet kunstigt lort - skulle jeg virkelig være nødt til at tage antihormoner? Jeg startet med Tamoxifen den 15/7 3 dager efter min anden operation.

  Der gik ikke ret lang tid før jeg mærkede bivirkninger. Først og fremmest i form af søvnløshed - måske mest pga. af at jeg skulle op for at tisse flere gange pr. nat. Det var næsten ikke til at leve med. Jeg var ellers så stolt over at jeg sov som en ørn - og faktisk ikke havde sovet så godt i rigtig lang tid. (Det tror jeg skyldes akupunkturbehandlingerne)

  Jeg begyndte også at blive ret øm i livmoderen og havde en hel del anderledes udflod end jeg plejer. Jeg brugte også en hel masse tid på nettet - for at finde ud af noget mere om Tamoxifen - og det jeg fandt var ikke særligt opløftende syntes jeg.

  Efter at have taget Tamoxifen i ca. to måneder standsede jeg i slutningen af september - det var faktisk en lettelse.

  Jeg var til gynekologisk undersøgelse hvor man fandt en fortykkelse af livmoderslimhinden - og jeg fortalte at jeg havde stoppet med Tamoxifen - delvist også pga. den forhøjede risiko for livmoderkræft. (som min mor døde af). Min meget søde gynekolog anbefalede mig helt klart at få en vandscanning (indvendig scanning af livmoderen) hvert år.

  Femar

  Til top
  Den 22/10 var jeg til kontrol på Herlev efter endt strålebehandling. Jeg fortalte her at jeg havde sluttet med Tamoxifen pga. bivirkninger - og lægen spurgte om jeg så ikke havde fået tilbudt Femar? Jeg havde på det tidspunkt ikke hørt om preparatet. Hjem tog jeg og begyndte at undersøge på nettet om Femar.

  Jeg fandt frem til konklutionen på ATAC undersøgelsen og af hvad jeg kunne se - havde man her et præparat som var bedre end Tamoxifen - i alle fald når det drejede sig om postmenopausale kvinder med Østrogen positiv cancer.

  Jeg kontaktede derefter Hillerød Sygehus igen - og fik efter lidt discussion "lov til" at få Femar "selv om det jo er en hel del dyrere end Tamoxifen" Som om jeg ikke var ligeglad med det? De fleste andre europæiske lande tilbyder nu Femar som førstebehandling - bare ikke Danmark!!

  En stor ulempe er der ved Femar - knoglesmerter og forhøjet kolesterol og blodtryk! Det var jeg ikke klar over - havde heller ikke fået det at vide på Hillerød - men læste det - på nettet. Jeg har et meget højt kolesteroltal i forvejen som jeg efter anbefaling fra Horneman behandler med Skallin og Tobis fiskeolie. Jeg har lige været hos egen læge for at få målt kolesteroltallet og venter på svar.

  Svaret fik jeg 13/6 03 og mit kolesteroltal er nu oppe på 8,3. Det var 7,9 inden jeg begyndte med Femar. Men man havde "glemt" at få et differentieret kolesteroltal - dvs. jeg kunne ikke se hvordan det "gode" var i forhold til det "dårlige" kolesterol og det er jo meget vigtig - så nu skal jeg til blodprøvetagning igen på mandag ...

  Mit blodtryk er også blevet en lille smule forhøjet.

  Fik i forrige uge 23/6-03 målt mit blodtryk igen - nu er det helt normalt dvs. 125/80 det er altså rigtigt godt - er det mon al min træning der gør det? Det mente sygeplejersken. Min hvilepuls var også faldet en hel del. Skide godt EGon!

  Motion - det må være sagen - det styrker ens knogler og modvirker Femars skadelige virkninger.

  Så nu prøver jeg at være endnu mere aktiv - tennissæsonen er startet - ligeså golf. Rulleskøjterne er taget frem igen - det er utroligt dejligt at skøjte afsted hvilken frihed!