Det nye liv


 • 13 år
 • 9 år
 • 8 år
 • 6 år
 • 5 år
 • 4 års kontrol
 • 3 års kontrol
 • 2 års kontrol
 • 1 1/2 år
 • 1 år

  13 år- august 2011

  Til top

  Årene der er gået siden 2011 har jeg bare fulgt det almindelige tilbud om mammografi - som alle andre. Det har seet fint ud hele vejen...

  9 år- august 2011

  Til top

  Tænk engang, 9 år, det er da helt utroligt. I vinter blev jeg indkaldt til alm. mammografi som alle andre i min alder, og det var jeg til. Alt så helt fint ud så sådan var det.
  Tænker ikke jeg behøver yderligere kontrol. Jeg er akkurat som alle andre nu tænker jeg, har ikke større eller mindre risiko for brystkræft end andre. Jo, måske lidt mindre nu - jeg har holdt op med at ryge - for Gud ved hvilken gang - men denne gang er det for evig. Slut - sådan. Selv om det kun var max 3-5 jeg røg om dagen og ikke en gang hver dag. Det var altid min undskyldning. Ved ikke om jeg har det bedre eller kan dufte blomsterne bedre - men er sikker på
  min krop godt kan li' ikke at skulle ha' den røg.

  8 år- august 2010

  Til top

  Åh, så hurtigt tiden går.. Ser først nu at det faktisk er på tide at komme til kontrol. Men tror jeg venter til næste år - alt går fint - jeg har det godt.
  Det virker som om at jo mindre jeg fokuserer på brystkræft - jo bedre har jeg det.
  Jeg bliver ikke sundere af at bekymre mig om det som var. Tværtimod. Jeg arbejder på at fylde mit sind med lyse, glade tanker. Kommer der nogle sorte får de lov - men jeg hænger mig ikke i dem. De kan få lov at passere...
  Er lige kommet hjem fra en tur til vor hytte i Norge - på Signebøenfjellet. Her har jeg plukket en hel del kantarell, ca 4 kilo vil jeg tro - efter de er blancheret. Aldrig har jeg set så mange kantareller i mit liv!! Det er fantastisk at være ude i naturen - bare nyde stilheden og fuglene og så i Norge da - hvor det jo er specielt smukt... Lyngen blomstret for fuldt - hvilke farver. Det blev ikke tid til at plukke tyttebær og blåbær - men fik spist en del. Sørgelig at måtte lade så flotte bær bare stå og forgå - men sådan er det. Måske til næste år. Nu glæder vi os over at fryseren har mange små poser med kantareller til vinter...

  6 år

  Til top

  Ja, så skulle Hørsholm Sygehus nedlægges - og mine kontroller foregår nu sådan at jeg først henvender mig til egen læge - som så igen henviser til Herlev eller whatever...
  Herlev havde ikke tid til mig - der var ca. 2 måneders ventetid på scanning og mammografi. Derfor henviste de mig til en privatklinik på Amager. Det syntes jeg ikke så godt om. Fuldstændig upersonlig og sammen med brækkede arme og ben. Ikke at det betyder så meget egentlig - men aligevel. Her var jeg virkelig kun et nummer.
  Når det så er sagt kan jeg komme til hovedsagen. Der var INTET at se - og jeg var glad. Selv om jeg øver mig i ikke at bekymre mig - blev jeg lettet - så bekymringen må have været der...i en eller anden grad. Andet ville jo også være merkeligt. Har overvejet igen om jeg virkelig skal fortsætte med disse kontroller. Men foreløbig gør jeg det.

  5 år

  Til top

  Jeg missede min 5-års kontrol - og måtte få en ny tid... Det var ikke så smart selvfølgelig. Jeg var til kontrol i november. 2007. Men bare lige for at skrive - kontrollen gik godt. Men som de andre gange har jeg en undelig"flad" fornemmelse når jeg går derfra. Det er så lemfældigt. Bare lige hvordan går det -tak godt og så mærkes der på begge bryster og ved kraveben. Tak det ser fint ud. Ja jeg kunne jo heller ikke mærke noget selv - jeg undersøger mig jævnligt når jeg er i bad - så det så. Men det er det følelsesmæssige jeg nogle gange ikke helt har styr på. Og lysten til at fortælle om hvilke alternative ting jeg gør f.eks. Men der er ikke tid. Tiden er knap ind og ud...Og så har jeg været ulydig og ikke ville tage antihormoner - det gør det måske ikke bedre.

  22.maj 2007
  Lige i disse dage er det nøjagtig fem år siden jeg sad med Pernille her i haven og sammenlignede bryster. Der var en knude i mit... 5 år går så ekstremt hurtigt - og aligevel - virker det som en evighed siden jeg blev opereret. Det er sket så meget i mit liv siden den gang. Og positive ting - kun positive ting tror jeg faktisk (!?) Jeg h ar det rigtigt godt - det eneste som kan være lidt skidt er min arm.
  Jeg tror nu at den har "stabiliseret" sig. Jeg bruger ikke min "støttestrømpe" mere og jeg laver alle ting - men den er en smule(2-3) cm større end den anden. Men det virker ikke som den hæver mere - heller ikke når jeg bærer børnebørn på over 10 kg. Men den kan gøre lidt ondt en gang i mellem- selvfølgelig når jeg har overanstrængt den. Det er kun omkring albuen det "presser" lidt hvis jeg er for kæk...Jeg lever med det.

  4 års kontrol

  Til top

  4 års kontrol
  I December 2006 var jeg til scanning og mammografi for anden gang siden min operation. Det indebærer selvfølgelig en lille spænding - ikke det at jeg var direkte nervøs - jeg havde det mere sådan at det var noget der skulle overstås. Og det gik fint - der var ingen ændringer af nogen art at se, hverken på mammografien eller scanningen.
  Glad er jeg nu for at det er gjort for denne gang. Så nu er det 2 år til næste gang.
  Den almindelige kontrol var jeg til i slutningen af oktober 2006 - det er bare en samtale med lægen og selvfølgelig også at mine bryster og armhuler bliver mærket efter for hævelser - alt virkede helt normalt. Jeg havde regnet med at jeg skulle til scanning og mammografi også den dag - men sådan var det ikke. Der blev bestilt tid til det og det var jeg så til i december.
  5. oktober 2006 ... Jeg er for en uge siden kommet hjem fra en laang vandring - El Camino Frances i det nordlige Spanien - fra Saint-Jean-Pied-de-Port i Frankrig til Santiago de Compostella. Det var en stor mundfuld - 798 km helt nøjagtig. Det var lærerigt - både hvad gælder min krop og min sjæl. Turen blev gået uden en eneste vable eller andre tekniske forhindringer - jeg havde diaree undervejs - måtte ligge stille 2 dage - men alt i alt fungerede det perfekt.

  3 års kontrol

  Til top

  August 2005
  Jeg har lige været til kontrol - det er nu mere end tre år siden jeg blev opereret for brystkræft. Kontrollen foregik som sædvanligt - min læge spørger mig om jeg har det godt - og det har jeg jo. Så skal blusen af og jeg bliver lige mærket igennem. Det gør jeg jo også selv med jævne mellemrum. Jeg spørger om hvor mange tilbagefald de egentlig opdager ved denne slags undersøgelser - det er åbenbart ikke så mange. I de aller fleste tilfælde opdager patienten selv at der er nogen galt....
  Jeg har længe tænkt over hvor nødvendig det var for mig med denne "overkontrol". Og i samråd med min læge aftalte vi at jeg fremover kun kommer til kontrol en gang om året. Det har jeg det helt fint med. De er jo heller ikke så interesseret i mig mere da jeg har takket nej til Tamoxifen og også til Femar (som jeg tog i et år med mange bivirkninger...)
  Jeg passer mit kostprogram fra Horneman-Thielcke-klinikken,Jeg går til yoga en gang om ugen, jeg mediterer hver dag og læser hver dag i "A Course in Miracles" og jeg er sammen med to andre piger ved at starte en gruppe op hvor vi studerer "A Course in Miracles" sammen. Gruppen mødes den anden torsdag i hver måned i Ramløse ved Helsinge. Interesseret? Kontakt mig på e-mail eller tlf. 4870 1861. "A Course in Miracles" går kort og godt ud på hvordan vi ændrer frygt til fred...

  2 års kontrol

  Til top

  Torsdag den 5. august 04 er det så at det gælder... I juni troede jeg at jeg skulle til kontrol MED mammografi og scanning . Jeg havde det ikke så godt dagene før det skulle ske. Dagen inden ringede jeg for at forsikre mig om hvordan undersøgelsen skulle foregå. Godt var det for det var bare sat tid af til en almindelig undersøgelse - og jeg havde gruet mig helt forgæves!


  Men så har jeg jo den store fordel nu at jeg allerede HAR gruet mig - så er det overstået.

  Når kontrollen er overstået vil jeg vende tilbage og fortælle om hvordan det gik.

  Hvilken herlig dag det var igår!

  I min morgenmeditation bad jeg om hjælp til fred og at min skytsengel skulle være hos mig og passe på mig. Jeg læser hver dag i "A course in miracles" og tænk min sætning for igår var: "Stilheden i Guds fred hviler i mig". Det kunne jeg sandelig godt bruge!

  17.40 var min tid til scanning og mammografi på Hørsholm Sygehus. De var en lille smule forsinket med scanning fik jeg at vide pår vi kom - Erik var med mig. Det med mammografi kunne jeg jo godt huske for to år siden - aldrig havde jeg troet at et par bryster kunne blive så flade!!!

  Jeg kan også godt huske hvor skide nervøs jeg var den dag for to år siden - men idag var det jo bare kontrol...

  Det var den samme læge som scannet mig som for to år siden - en rigtig sød og rolig læge.. Det eneste jeg har kunnet mærke af "uregelmæssigheder" er i mine ar. Der er dannet ret meget arvæv og det føles hårdt nogle steder. Men vi blev enige om at det ER arvæv. Begge bryster blev scannet meget grundigt og systematisk og også i armhulerne. Det er klart det giver et "gib" i en når hun lige standser op et øjeblik og går over et sted en gang til - men jeg lå bare og slappede af og fulgte ikke engang med på skærmen - det at bekymre sig og være bange gør aldrig situationen bedre - man kan lige så godt slappe helt af og f.eks. smile til sin krop imens...og takke sin skytsengel. Så har man det så meget bedre den tid seansen varer.

  Der blev også scannet ved kravebenene - her var heller intet suspekt.

  Så var det overstået!! Det var en glad og god dag.

  1 1/2 år

  Til top


  27.april 2004 Nu er det visst på tide jeg ser at få opdateret denne del af min side... Kontrollen den 17/2 gik fint hvis man kan sige det sådan... Jeg skal ikke mere til kontrol på hospitalet i Hillerød - det er kun hvis jeg er i medicinsk behandling - og det er jeg jo ikke mere da jeg er holdt op med at tage Femar. Jeg er istedet blevet "overført" til Hørsholm - hvor jeg skal til kontrol til juni - og en gang hvert halve år fremover. Og det har jeg det godt med!

  Jeg blev selvfølgelig gjort opmærksom på at min "chance" for at overleve blev forringet hvis jeg holdt op med Femar - men det må jeg tage med - forøvrig er jeg jo helt sikker på at jeg er 100% rask og ikke behøver den slags form for efterbehandling mere.

  Jeg er lykkelig over at mine smerter i specielt fødderne næsten er væk og jeg har det i det hele taget bedre uden antihormoner. Sådan er det for mig - det er jo ikke ensbetydende at det er sådan for andre - vi er så forskellige.


  17/2-04

  Nu er det 14 dage til jeg skal ny kontrol - glæder mig til at fortælle jeg er holdt op med Femar og hvad de siger til det... Jeg har det rigtig godt med det - og det er hovedsagen. 26/8-03
  Imorgen den 27/8 skal jeg til kontrol på hospitalet. Jeg er fuld af fortrøstning - og er forvisset om at alting er godt. Men jeg ved også at jeg er glad når jeg har morgendagen overstået!
  1/9 - Alt gik som det skulle - så nu er det 1/2 år til næste gang...Jeg var glad for at jeg fik taget mig sammen til at bede om en anden læge end den der var "givet" mig som jeg ikke kunne så godt med.

  Jeg har bestemt mig for at leve - længe længe. Jeg synes selv jeg gør alt der står i min magt for at det skal gå godt.

  En ting jeg gerne vil efterleve - er at ikke tale ret meget mere om den sygdom jeg har haft - for derved at give den energi. Ved at lave denne hjemmeside kan jeg jo henvise folk til at læse her det er jo lidt smart...

  Det at få en cancerdiagnose har helt ændret mit liv på mange punkter. I efteråret var jeg til "Stifinderkursus" hos Kræftens Bekæmpelse i Hillerød - det var til stor gavn. Nordlysmassagen hos Pernille Kondo har åbnet for en helt ny og lys side af tilværelsen - faktisk ser jeg idag på min sygdom som en slags "opvågnen" et vink med en vognstang om at tage fat på den åndelige side af min tilværelse som lå fuldstændig i dvale...

  Hver onsdag går jeg til qi-gong og meditation - det at komme i Svanecentret har givet mit liv en helt ny dimension og dybde.

  1 år

  Til top

  Jeg er bare så glad! Glad for min mand og børn og "svigerbørn", mine hunde - vort nye hus vor dejlige have og naturen - havet og skoven - Norge mit "hjemland" og min familie der - jeg takker min Gud hver dag for mit liv og min tilværelse..

  Jeg er også med i en retrætegruppe på Svanecentret - vi fordyber os i Eckhardt Tolles bog Nuets Kraft - tænkt at tingene kan siges så klart og enkelt!!

  Fremtiden - ja jeg ved ikke hvad den kan bringe - nu skal jeg i gang med et tegne-male kursus - Juhu - idag (12/8-03 har jeg meldt mig til et kursus i Ikonmaling - tænk det skal også lykkes. Jeg skriver mere om det på siden "Det alternative"

  Jeg arbejder også iherdigt på at få denne side så fin som muligt.

  Bare det at finde ud af hvad jeg egentlig har lyst til her i livet ... det er ganske nyt.Men jeg anstrænger mig ikke - jeg venter på at finde det.. Mit liv har ikke været planlagt nogensinde - jeg har på fornemmelsen at tingene bare er sket tilfældigt - tilfældigheder har gjort at jeg har beskæftiget mig med det jeg har gjort. Nu er der dukket så mange nye og spænnende ting frem takket være min sygdom .. Jeg ser meget lyst på mit liv....